Damons photo booth
Image default
Society / Relationships

Chlamydia test

Chlamydia test

Chlamydia test voor het controleren op Chlamydia: dit is een overdraagbare aandoening. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar het leggen graag uit wat de oorsprong is van deze aandoening, hoe deze ontstaat, hoe deze voorkomen kan worden en hoe deze eventueel in het ergste geval genezen kan worden. Je loopt Chlamydia op wanneer je het bed met iemand hebt gedeeld die besmet  is met de chlamydia-bacterie. Doe dan ook een chlamydia test om te controleren op een besmetting. Deze besmetting vindt plaats in lichaamsholtes zoals de plasbuis, het rectum, de keel of ook wel in de baarmoeder. Het is tevens de meest voorkomende SOA in Nederland. Met name onder jongeren is het een veel voorkomende aandoening. In Nederland hebben we gelukkig een goed geregeld zorgstelsel waarbij dergelijke ongemakken te behandelen zijn.

Chlamydia symptomen en gevaren

Over het algemeen kunnen we per geslacht enkele merkbaarheden onderscheiden die vaak worden ervaren als er sprake is van een infectie van de chlamydia bacterie.

Bij de vrouwen is er sprake van bijvoorbeeld bloedverlies terwijl men niet in de menstruatieperiode is. Ook kan er bloedverlies optreden tijdens of vlak na geslachtsgemeenschap. Dit kan ook gepaard gaan met een branderig gevoel. Dit zelfde branderige gevoel kan ook ervaren worden tijdens of na het urineren. Het kan ook zo zijn dat er meer of abnormale vaginale afscheiding te bespeuren is. De onderbuik kan zeer doen, of er treedt wellicht zelfs een bekkenontsteking op die gepaard kan gaan met koorts.

Chlamydia behandelen

Gelukkig is chlamydia zoals gezegd goed te  behandelen. Dat gebeurt eigenlijk altijd met een kuur van antibiotica. Met een dergelijke kuur dood je namelijk de aanwezige chlamydia bacteriën. Een zeer belangrijke opmerking hierbij is dat de antibioticakuur ten alle tijden afgemaakt dient te worden! Het is namelijk zo dat een week nadat je begonnen bent met de kuur je nog altijd chlamydia kunt doorgeven. Probeer er dan ook zeker van te zijn dat je gedurende deze week van antibioticakuur geen geslachtsgemeenschap hebt. Op het internet kun je aanvullende informatie vinden over medicatie en veilige geslachtsgemeenschap voor na de behandeling. Het is ontzettend belangrijk om tijdig in actie te komen en je te laten behandelen. Als je er namelijk niks aan doet en je dus je besmetting verwaarloost kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Je kunt ontstekingen krijgen in de eileiders, of het bekkengebied. Er kan ook een chronische pijn in onderbuik ontstaan en uiteindelijk kunnen de consequenties zelfs behelzen dat er verminderde vruchtbaarheid ontstaat. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is ook meer dan eens voorgekomen en ook dit is uiteraard een zeer naar scenario waar je jezelf of een ander niet in wilt laten verkeren. Bij de heren is een ontsteking evenmin plezierig aangezien de bijbal of prostaat zwaar geïnfecteerd kunnen raken. Een tijdelijke verminderde vruchtbaarheid bij de heren is zeker niet ongewoon.

https://soazelftester.nl/soa-test/chlamydia-test/