Damons photo booth
Image default
Society / Relationships

Mediator in Soest nodig?

Op zoek naar een mediator in Soest? Dan hoeft u niet verder te kijken dan Anniek Schuurs Mediation, als mediator heb ik niet alleen kennis van juridische zaken, maar ook van financiële zaken. Zo kunt u voor veel verschillende dingen bij mij terecht. U krijgt van mij een snelle en creatieve oplossing, die minder zal kosten dan met een advocaat en hebt alles zelf in de hand. Gezamenlijk gaan we aan de slag en maken we duurzame afspraken die gemaakt zijn met het oog op het behouden van de relatie oftewel het fatsoenlijk beëindigen daarvan. Bij mij bent u bovendien verzekerd van discretie. 

Mediator in Soest voor echtscheiding

Een mediator in Soest kan nodig zijn voor een heleboel verschillende dingen, maar een van de meest pijnlijke is wel de echtscheiding vaak. De situatie tijdens een scheiding is onzeker, en er kan heel veel op u af komen waardoor het al snel kan zijn dat het allemaal te veel wordt. Het is een ingrijpende verandering in uw leven, dus dat is ook logisch. Een mediator kan helpen om ervoor te zorgen dat u later met een goed gevoel zal terugkijken op het proces van de echtscheiding. U kunt ervan verzekerd zijn dat u alles zo goed mogelijk heeft geregeld voor uw ex-partner en eventuele kinderen. Zeker bij gedeelde voogdij is het handig wanneer u nog op informele wijze kunt spreken met uw ex-partner, en die kans is hoger wanneer u kiest voor een mediator. U gaat namelijk wel als partners uit elkaar, maar jullie blijven samen altijd de ouders van uw kinderen. 

Het proces van een echtscheiding

Bij een echtscheiding kan iedere situatie weer anders zijn, maar over het algemeen worden er wel een aantal vaste fases doorgelopen bij het mediatie proces. Het begint allemaal met een intakegesprek, waarbij we kennis met elkaar maken en alle zaken even op een rijtje zetten. Vervolgens komt het echtscheidingsconvenant, gevolgd door het in elkaar zetten van een ouderschapsplan wanneer u minderjarige kinderen heeft met uiteindelijk een afsluitende fase, en misschien een gerechtelijke procedure. Voor meer informatie over het proces, neem een kijkje op de website.