Damons photo booth
Image default
Society / Relationships

Dating via websites: de voor- en nadelen

Het is lang niet altijd vanzelfsprekend dat je iemand tegenkomt waarmee zo’n goede klik ontstaat, dat je jaren later nog altijd bij elkaar bent. Voor dating kun je naar een kroeg gaan of naar een georganiseerd evenement. Echter zijn er ook veel verschillende websites en apps waar je gebruik van kan maken. Als je even tijd neemt om door de reviews van NederlandReview heen te gaan, ben je er al snel achter welke mogelijkheden er zijn en waar de beste resultaten zijn behaald. Maar wat zijn de voor- en nadelen van websites? 

Eenvoudig mensen leren kennen

Websites gebruiken voor dating kan zowel voor- als nadelen hebben. Daarbij verschilt het vaak ook per website hoe deze werkt en wat de ervaringen van andere gebruikers zijn. Er zijn hierdoor een aantal voorbeelden te noemen. Als eerste is het de eenvoud van mensen leren kennen. Je kunt namelijk op basis van jouw wensen een aantal matches krijgen, waarmee je direct kunt chatten. Hierdoor hoef je niet alleen een nieuwe relatie te vinden, maar kun je ook anderen leren kennen om gezellige uitstapjes mee te maken. Ook kan het een groot voordeel zijn dat je niet op iemand af hoeft te stappen om contact te maken. 

Nepprofielen vanuit het bedrijf

Dating via het internet blijft een eenvoudige taak. Iedereen kan een profiel aanmaken op een gratis of betaalde website, waarna er een aantal vragen worden gesteld en een profielfoto moet worden geüpload. Vanaf hier kun je gelijk aan de slag. Echter hebben de nadelen voornamelijk te maken met de grote hoeveelheid nepprofielen die er op de websites te vinden zijn. Bij sommige betaalde websites moet je per bericht betalen, waardoor het ook kan zijn dat je met een nepprofiel van de ontwikkelaar zelf te maken krijgt om extra geld afhandig te maken. 

Mensen doen zich anders voor

De nepprofielen kunnen ook door mensen zelf gemaakt worden. Zo kan iemand zich eenvoudig jonger of ouder voordoen, hoeven de profielfoto’s niet te kloppen met de werkelijkheid en kunnen mensen sneller leugens vertellen. De grote hoeveelheid klachten over dating websites gaan dan ook om de zogenoemde catfish accounts, waardoor het plezier is ontnomen. Je moet daarom altijd alert blijven en zorgen dat je op alle details blijft letten. Je kunt dit ook voorkomen door eerst een langere tijd met iemand te praten, zodat je steeds meer te weten komt voordat je met iemand afspreekt. 

Ga op zoek naar ervaringen

  Als je voor jezelf wilt bekijken welke voor- en nadelen dating websites hebben, dan is het verstandig om naar de ervaringen van anderen te kijken. Dit kun je doen door de reviews te lezen op NederlandReview. Per website staan veel recensies van gebruikers van onder andere SecondLove en E-matching, waardoor je kunt bekijken of deze bij jou passen of dat je toch uitwijkt naar een ander platform. Zo kun je voor jezelf de beste successen behalen en wellicht de liefde van je leven via het internet vinden.