Damons photo booth
Image default
Beauty en verzorging

Haartransplantatie of micro haar pigmentatie?

Wanneer u kaal begint te worden, bestaan er verschillende behandelingen tegen haaruitval. De meest voorkomende behandeling tegen haaruitval is de haartransplantatie behandeling. Er bestaan daarnaast echter ook nog andere behandelingen tegen haaruitval, waaronder de micro haar pigmentatie behandeling. In dit artikel worden de voor- en nadelen van beide ingrepen opgesomd. Als u twijfelt tussen deze twee ingrepen, kunt u na het lezen van dit artikel een betere keuze maken.

De voor- en nadelen van haartransplantatie

De belangrijkste voordelen van haartransplantatie zijn dat uw eigen haar wordt gebruikt om te transplanteren. Nadat de herstelperiode heeft plaatsgevonden en het getransplanteerde haar weer groeit, kunt u dit hetzelfde behandelen als uw eigen haar. U kunt weer de kapsels dragen die u wilt en ook alle haarverzorgingsproducten gebruiken zoals voorheen. De voornaamste nadelen van deze behandeling zijn dat het prijzig is en niet altijd het gewenste resultaat behaald wordt. Het is onder andere belangrijk dat er voldoende donorhaar is. Als dat niet het geval is, bestaat de kans dat het haar uiteindelijk niet heel vol gaat worden.

De voor- en nadelen van micro haar pigmentatie

Er worden voor de micro haar pigmentatie behandeling vaak verschillende termen door elkaar gebruikt. Denk hierbij aan haar tatoeages en tricopigmentaties. De voornaamste voordelen van deze behandeling is dat de hersteltijd relatief kort is en dat u direct resultaat ziet. Daarnaast is deze ingreep over het algemeen voordeliger dan de haartransplantatie behandeling. Nadelen van micro haar pigmentatie zijn dat u het haar meestal niet meer kunt laten groeien. Dit kan met een haartransplantatie natuurlijk wel.

Waarvoor kiest u?

Iedere behandeling heeft zo zijn voor- en nadelen. Als u blijft twijfelen tussen deze twee behandelingen, kan het interessant zijn om bij een kliniek op consult te gaan. Bij een dergelijke kliniek kunt u informatie inwinnen en op basis van deze informatie beter een keuze maken.