Damons photo booth
Image default
Financieel

Beleggen in internationale markten kan behoorlijk interessant zijn

Het antwoord: beleggen in internationale aandelen kan uw risico verminderen en kan zelfs uw winst vergroten. Toch beleggen veel Amerikaanse beleggers in bedrijven die zij kennen, wat resulteert in wat bekend staat als de vooroordelen van de thuismarkt.

Wat is de juiste balans? Volgens een studie van Nationwide Financial is de optimale toewijzing aan buitenlandse aandelen – wanneer het rendement gemaximaliseerd is en de volatiliteit van de portefeuille is geminimaliseerd – 40%. Toch besteden Amerikaanse beleggers gemiddeld ongeveer 22% aan buitenlandse aandelen via brokers zoals Plus500 of LYNX

Wanneer u alleen maar leert beleggen in aandelen , lijkt een wereldreis misschien een gedoe. Maar het hoeft niet zo te zijn. Dit is wat u moet weten over beleggen in internationale aandelen.

Internationale aandelen dragen bij aan diversificatie

U kent het idioom: leg niet al uw eieren in één mand. Dit advies is met name van belang bij beleggingen, omdat diversificatie – of het bezit van verschillende aandelen in verschillende geografische gebieden, industrieën en grootten van bedrijven – een eenvoudige manier is om langetermijninvesteringen te stimuleren en het risico te verminderen.

Onderzoek toont aan dat het toevoegen van internationale aandelen kan helpen de volatiliteit in uw portefeuille te verminderen.

Ook al leven we in een steeds meer onderling afhankelijke wereldeconomie, het rendement op aandelen kan en zal over de hele wereld sterk variëren. Uit onderzoek blijkt dat het toevoegen van internationale aandelen kan helpen de volatiliteit in uw portefeuille te verminderen en u te beschermen tegen risico’s die specifiek zijn voor een bepaalde regio. Uw rendement kan ook profiteren van de blootstelling aan sneller groeiende segmenten van de wereldeconomie.

Hoe te beleggen in internationale aandelen

De eenvoudigste manier om internationale aandelen aan uw portefeuille toe te voegen, is door te beleggen in in de VS geregistreerde beleggingsfondsen of exchange-traded funds die buitenlandse markten volgen.

Waarom in de VS geregistreerd? Om mogelijke risico’s en kosten verbonden aan beleggen op buitenlandse markten te vermijden (meer hierover verderop). Bovendien, omdat beleggingsfondsen en ETF’s manden met effecten zijn, verlicht hun inherente diversificatievoordelen u van de zware taak om individuele aandelen te selecteren.

https://aandelentop10.nl/