Damons photo booth
Image default
Dienstverlening

Vakmanschap hoeft niet onbetaalbaar te zijn

Uit voorzorg heb ik een tijdje terug de elektra van mijn hele bedrijfspand laten controleren. Via internet kwam ik Elektricien Haarlem 023 tegen, een bedrijf dat uit de voeten kan met vrijwel alle problemen op het gebied van elektriciteit. Zo voeren ze controles en reparaties uit, vervangen ze meter- en zekeringkasten en lossen ze stroomstoringen op. Je kunt ook bij ze terecht als je bijvoorbeeld kortsluiting ervaart, iets wat in mijn bedrijfspand al diverse malen is voorgevallen. Vanuit preventief oogpunt leek het me goed om mijn pand nog eens van boven tot onder te laten checken. 

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn ervaring met het bedrijf was zeer positief. Ik heb contact met ze opgenomen omdat ik veiligheid enorm belangrijk vind, maar ik had er wel rekening mee gehouden dat dit me een flinke smak geld zou kosten. Dit viel echter ontzettend mee! We hebben samen een prijs afgesproken en vervolgens zijn de elektriciens binnen één dag het hele bedrijf nagelopen. Ze hadden twee defecten ontdekt die ze direct hebben opgelost. Het was niets ernstigs, maar op termijn kon het wel problemen opleveren. De leidinggevende heeft me duidelijk uitgelegd wat er aan de hand was en op welke manier hij dit heeft verholpen. Zo wist ik ook precies waarvoor ik hem betaalde. Dat vond ik persoonlijk erg prettig, want transparantie kweekt vertrouwen. 

Een advies aan iedereen

Ik zou elke ondernemer met klem willen adviseren om zeker één keer in de drie jaar een controle uit te laten voeren. Elektra met gebreken kan voor ontzettend gevaarlijke situaties zorgen waar je niet in wil belanden. Als eigenaar van een bedrijfspand waar mensen werken, ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van al je personeel. Daarom is het belangrijk om te handelen vóór er iets misgaat, niet pas achteraf. Misschien is er negen van de tien keer niets aan de hand, maar als dat een keer wel zo is zul je blij zijn dat je het op tijd weet.