Damons photo booth
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Loosduinen: ook voor medische fitness

Denkt u aan fysiotherapie in Loosduinen? Dan denkt u waarschijnlijk meteen aan revalidatie en behandelingen bij blessures of aandoeningen. Behalve dat kunt u bij Fysio Centrum echter voor nog meer terecht. Naast fysiotherapie in Loosduinen biedt dit behandelcentrum ook medische fitness voor een ieder die vanwege klachten of beperkingen extra ondersteuning bij het sporten nodig heeft. Er worden verschillende lessen op diverse dagdelen door gespecialiseerde therapeuten gegeven. U kunt voor extra informatie of het maken van een afspraak contact opnemen met het fysiotherapeutisch centrum. Dan kijken deskundige medewerkers samen met u welk traject voor u het meest geschikt en passend is.

Voor wie is medische fitness bedoeld?

Net als dat u zich voor fysiotherapie in Loosduinen om verschillende redenen aan kunt melden, bestaan er ook diverse aanleidingen om deel te nemen aan een medisch fitnesstraject. Bijvoorbeeld omdat u een specifieke lichamelijke klacht heeft en daardoor extra hulp nodig heeft bij het sporten. Ook kan het zijn dat u fysiotherapie in Loosduinen volgt vanwege het herstel van een blessure of een operatie, waarbij begeleid sporten geadviseerd is. Daarnaast kunt u ook vanwege een chronische aandoening deelnemen aan medische fitness. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan reuma, hart- en vaatziekten of neurologische aandoeningen.

Wat houdt medische fitness precies in?

Medische fitness wordt in Loosduinen meestal ingezet als een aanvulling op fysiotherapie. Naast kortdurende trajecten kan deelname aan medische fitness – afhankelijk van uw aandoening en gezondheid ­– ook een langduriger karakter hebben. Het doel van deze fitnessvorm is het verbeteren van de lichamelijke conditie. Dankzij het feit dat u sport onder begeleiding van een gespecialiseerde professional, wordt de belastbaarheid van uw lichaam of van specifieke lichaamsdelen zorgvuldig en op een verantwoorde wijze vergroot. Zo brengt u niet alleen uw conditie op peil, maar wordt er ook gewerkt aan het optimaal functioneren van uw spieren en gewrichten.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl/