Damons photo booth
Image default
Gezondheid

Wat te doen bij een blessure?

Een blessure is altijd vervelend. Het kan je flink vertragen in je dagelijkse activiteiten en zelfs in het herstel van de blessure zelf. Daarom is het belangrijk om de juiste behandelingen te volgen als je een blessure oploopt. In dit blogartikel vertellen we je alles over de beste behandelingen voor verschillende blessures, zodat je zo snel mogelijk weer aan het lopen bent! Nu hulp nodig? Neem contact op met Fysiocare Drunen.

Welke behandelingen kun je krijgen voor blessures?

Er zijn verschillende behandelingen die je kunt krijgen voor blessures. Deze behandelingen worden afgestemd op de ernst van de blessure en het herstelproces dat je lichaam moet doorlopen. Sommige blessures vereisen alleen een goede blessureverzorging, terwijl andere blessures intensieve therapie nodig hebben.

– Blessureverzorging: Deze behandeling is bedoeld om de blessure zo snel mogelijk te laten herstellen. Blessureverzorging kan bestaan uit het aanbrengen van een verband, het gebruik van koude of warmte therapie en het nemen van pijnstillers.

– Fysiotherapie: Fysiotherapie is een intensieve therapie die blessures aanpakt door middel van oefeningen. Deze therapie is bedoeld om de blessure zo snel mogelijk te laten herstellen en voorkomt daarnaast blessureherhaling.

– Sportmassage: Sportmassage kan worden ingezet om blessures te herstellen of blessurepreventie. Het masseert en stimuleert het lichaam, waardoor blessures sneller kunnen genezen.

– Shockwavetherapie: Deze therapie is bedoeld om hardnekkige blessures aan te pakken. Shockwavetherapie stimuleert het herstelproces van blessures door middel van een shockgolf die de blessure veroorzaakt.

– Plastische chirurgie: Soms is plastische chirurgie nodig om blessures te herstellen. Dit is meestal het geval bij ernstige blessures die andere behandelingen niet aankunnen.

Wanneer moet je naar de dokter?

Als je een blessure oploopt, moet je altijd naar de dokter. Dit is belangrijk omdat blessures sneller kunnen verergeren als ze niet goed behandeld worden. Als je denkt dat je een blessure hebt, moet je daarom altijd naar de dokter gaan. De dokter kan je blessure beoordelen en de juiste behandeling voorschrijven.