Damons photo booth
Image default
Gezondheid

Denk hieraan als je gaat scheiden!

Het gebeurt helaas nog met regelmaat voor dat mensen willen scheiden. Dit kan verschillende redenen hebben. Het is hierin belangrijk is om te onthouden dat geen situatie gelijk is en al helemaal niet als het om scheiden gaat. Tips hoe je je scheiding sowieso goed kunt afwikkelen kunnen we je dan ook niet geven. We kunnen je wel enkele tips geven om in ieder geval in de basis van de scheiding niet al fouten te maken! In deze blog geven we je enkele tips.

Wees eerlijk tegen elkaar

Op het moment dat mensen uit elkaar gaan, verliezen ze ook vaak de behoefte om de volledige waarheid tegen de ex-partners uit te spreken. We kunnen je echter aanraden om wel zo eerlijk mogelijk te zijn. Zelfs als je een hekel aan elkaar hebt gekregen. Een scheiding is vaak al lastig genoeg en al helemaal als hier kinderen in betrokken zijn. Door op een goede en eerlijke manier uit elkaar te gaan, hebben ook de kinderen hier het minste last van! 

Schakel hulp in

Het inschakelen van hulp tijdens een scheiding klinkt misschien ietwat kinderachtig. Als het goed is zijn jullie allebei volwassen mensen die beslissingen kunnen maken. Toch kunnen wij je altijd aanraden om bij een scheiding hulp van een mediator in te schakelen. Een mediator is een expert als het gaat om scheidingen en kan jullie zo goed en eerlijk mogelijk uit elkaar laten gaan. Het is met name verstandig om dit aan een mediator over te laten zodat je er zelf niet teveel mee bezig hoeft te zijn. Waarschijnlijk heb je het al zwaar genoeg gehad met de scheiding zelf en wil je de nasleep hiervan zo kort mogelijk houden. Als je op zoek bent naar een mediator om jouw scheiding goed te laten verlopen, dan kun je die vinden in het telefoonboek of op het internet. Als je op het internet zoekt naar een mediator in bijvoorbeeld regio Amsterdam dan vind je deze met een simpele zoekopdracht als “Mediator scheiding Amsterdam”