Damons photo booth
Image default
Zorg

Waar u op moet letten wanneer u een douchestoel wilt bestellen

Als u of een familielid hulp nodig heeft bij het douchen, kunt u het best een douchestoel bestellen. Hiermee kunt u, ook als u minder goed ter been bent, nog zelfstandig of met een kleine hulp blijven douchen. Daarnaast maakt een douchestoel- of krukje het werk van een eventuele verzorger makkelijker uit te voeren. Waar moet u bij de aanschaf van een douchestoel zoal op letten? Alle opties staan hieronder voor u op een rij.

U kunt verschillende soorten douchestoelen aanschaffen

Wanneer u een douchestoel wilt bestellen en hiernaar op zoek bent, zult u merken dat het aanbod erg groot is. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vaste stoel aan de wand van uw douche bevestigd, voor een verrijdbare stoel waarmee u ook voor de wastafel kunt zitten of voor een inklapbaar krukje. Ook grote losstaande stoelen kunnen vaak ingeklapt worden, waardoor het u maar weinig plek in de badkamer kost. Daarnaast kunt u handvatten of beugels in uw douche laten bevestigen, voor extra ondersteuning tijdens het douchen. Welke keuze voor u het beste is, is afhankelijk van de mate van ondersteuning u nu en in de toekomst nodig heeft.

Een douchestoel bestellen

Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt, kunt u terecht in de webshop van Zorgthuiswinkel.nl uit Rijen, waar het assortiment erg groot is. Alle bovenstaande keuzes, en extra’s zoals een anti-slipbadmat of opstapje voor het bad, bestelt u bij deze winkel en laat u gratis thuisbezorgen. Prijzen van de douchestoelen variëren van € 25,- tot € 500,-. Hierbij kunt u kiezen tussen een douchestoel die bevestigd wordt aan de wand van uw badkamer, of een vrijstaande douchestoel die verplaatsbaar is. U kunt hier ook terecht voor advies van hun experts, wanneer u nog niet zeker weet welke douchestoel u wilt bestellen. Samen komt u gegarandeerd tot de juiste keuze, waar u nog jarenlang het gemak van ervaart.