Damons photo booth
Image default
Zorg

Bied belevingsgerichte zorg aan een dementerende cliënt

Vandaag de dag wint belevingsgerichte zorg terrein in de behandeling van mensen met dementie. Een toenemend aantal woonzorgcentra beginnen te werken met deze zorgmethode. Deze is gebaseerd op het verbeteren van de levenskwaliteit van de cliënt door zo nauw mogelijk te luisteren naar zijn of haar wensen. Dit betekent dus ook meegaan in afwijkingen van de vaste routine, in plaats van deze als een vorm van structuur op proberen te leggen. Om te helpen bij belevingsgerichte zorg voor mensen met dementie kunt u aanspraak maken op het aangepaste spelmateriaal van Barry Emons. Dit bedrijf heeft al vele jaren ervaring met het leveren van dergelijke hulpmiddelen – doe er uw voordeel mee!

Kies voor een prettige behandeling door snoezelen

Dat snoezelen als belevingsgerichte zorg bij dementie aanzienlijk draaglijker maakt is wel gebleken. Ook in uw woonzorgcentrum kunt u eenvoudig de mogelijkheid tot snoezelen creëren, dit met behulp van de snoezelmaterialen van Barry Emons. Dit bedrijf biedt een zeer groot assortiment aan spelmaterialen en andere zaken waarmee u dementieklachten kunt verlichten of verzachten. U kunt direct contact opnemen met dit bedrijf voor meer informatie over de mogelijkheden.

Neem de onrust weg bij uw cliënten

Een van de meest nare symptomen van dementie is een voortdurend gevoel van onrust. Men is zich er immers ergens van bewust dat hij of zij steeds meer ‘kwijtraakt’. De spelmaterialen van Barry Emons geeft hun de afleiding en prikkeling om weer tot rust te komen. Deze zijn gefabriceerd van zachte stoffen en vormgegeven als knuffels en andere materialen die uw cliënten een vertrouwd gevoel geven. Door het prikkelen van overige zintuigen zoals zicht en gehoor worden mensen een kort maar significant moment afgeleid van de uiterst onprettige dementieklachten. Snoezelmaterialen vormen een eenvoudige, robuuste maar vooral effectieve oplossing die dementerenden zelf als zeer prettig ervaren. Zo geeft u uw cliënten de levenskwaliteit die ze zoeken, zonder ze te onderwerpen aan onderzoeken en therapieën waar ze enkel maar onrustig van worden. Wilt u ook de spelmaterialen van Barry Emons bestellen? Ga direct naar hun webshop voor inzicht in het volledige assortiment.

https://www.barryemons.nl/