Damons photo booth
Image default
Bedrijven

Afvallen met gember?

Afvallen kan heel lastig zijn. Ook is de keuze uit alle bekende diëten een lastige om te maken. Het is sowieso goed om een dieet te volgen dat gebruik maakt van natuurlijk voedsel. Denk hierbij aan water en plantaardig eten. Dit geldt ook voor gember. Dit is een zeer gezond voedingsmiddel.

Gember kun je gebruiken tegen misselijkheid, diarree, een opgeblazen gevoel en stress. Wat minder bekend is, is dat je er ook goed mee kunt afvallen. Vaak gebeurt dit in de vorm van gemberthee.

Wat is gember precies?

Gember is een eeuwenoud specerij dat al heel lang in Azië gebruikt wordt. Het bruikbare gedeelte wordt onttrokken uit de wortelstok van de gemberplant. Gember kan best bitter smaken en de geur is makkelijk te herkennen. Het geeft dan ook een heerlijke aroma af aan het eten tijdens het koken.

Gember bevat heel veel antioxidanten. Deze antioxidanten zijn een goede bescherming tegen verschillende aandoeningen. Het helpt bijvoorbeeld tegen artritis en ontstekingen. Ook bevat gember veel vitamine B6 en E, magnesium, kalium en ijzer. Je haalt dus echt veel goede stoffen uit een klein beetje gember. Afvallen met gember is dan ook een van de betere diëten die je kunt volgen.

Gemberthee

Gemberthee zorgt er voor dat je minder eet en minder honger krijgt. De eetlust neemt namelijk af bij het drinken van gemberthee. Het is heel eenvoudig om zelf gemberthee te maken. Kook wat water en snijd dunne schillen van de gemberwortel af. Deze laat je dan in het hete water weken. Zo kan het water alle stoffen van de gember in zich opnemen. Afvallen met gember is lekker, gezond en makkelijk!

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/