Damons photo booth
Image default
Aanbiedingen

Welk type spiegel weerspiegelt uw interieurstijl?

Welk type spiegel weerspiegelt uw interieurstijl?

Het kiezen van een geweldige spiegel die past in uw ontwerpstijl kan een lastig proces zijn, maar het is van vitaal belang! Veel mensen beseffen niet welke cruciale rol een spiegel speelt in een kamer: Een spiegel is perfect voor schaamteloze zelfbevlekking, maar voor designdoeleinden verheldert en verbreedt hij zelfs de kleinste en donkerste ruimtes, waardoor uw kamer comfortabeler en uitnodigender wordt.

Spiegels voegen ook een decoratief element toe aan uw kamer, en afhankelijk van welke spiegel u kiest, kan een spiegel zelfs fungeren als een centraal punt. 

Spiegels met een zilveren lijst zijn er in een groot aantal verschillende vormen en stijlen, van modern funky tot rustiek antiek, zodat u ze in vrijwel elk interieurontwerp of decorstijl kunt inpassen. Sommige ontwerpen geven echter een subliem effect in combinatie met de juiste spiegel zilver!

Hier volgen enkele ideeën om zilveren spiegels te combineren met uw designstijl:

KUNST DÉCO
Art Deco wordt meestal geassocieerd met gouden accenten en bronsachtige tinten, maar een zilveren spiegel kan prachtig combineren met een Art Deco interieur! Art Deco design bevat scherpe lijnen en geometrische patronen, meestal met sterke symmetrie en veel hoeken van 90 graden. Door een spiegel te kiezen die deze designkenmerken weerspiegelt, krijgt u de perfecte finishing touch voor een prachtig ontwerp.

MODERN CHIQUE
Modern Chique leent van verschillende andere scholen van interieurdesign, zoals het minimalisme en de moderne stijl uit het midden van de vorige eeuw. Modern Chique viert neutrale kleuren en neigt naar een bijzondere affiniteit met grijs en beige. Een eenvoudige, rechte spiegel zilver geeft een mooi accent aan dit ontwerp, zonder een imposante aanwezigheid in een minimalistisch interieur. Afhankelijk van het interieur kan een ronde of ovale spiegel ook perfect passen, net als een vierkante spiegel met afgeronde hoeken. 

MIDDELEEUWSE GOTIEK
Middeleeuwse gotiek is een zeer specifieke esthetiek die donkere houtsoorten, smeedijzer, sterling zilver en zwarte of andere donkere tinten benadrukt. Een zilveren spiegel past uitstekend bij dit interieurontwerp, vooral bij een meer fantasierijk antiek ontwerp. Dit kan gaan van een subtiele toevoeging van een gebeeldhouwde spiegel zilver tot iets imposanters, zoals een vrijstaande spiegel over de hele lengte met klauwpoten en een enorme lijst. Oude, sierlijke spiegel zilver is absoluut perfect voor gotische interieurs, hoe groter de lijst, hoe beter! Voor een echt uniek statement kiest u voor een onregelmatige vorm, zoals een overmantel spiegel met een gebogen lijst versierd met krullen.

Uit welke spiegelstijlen kan ik kiezen?

Behalve de bovengenoemde punten moet je ook weten welke type spiegel uw interieurstijl weerspiegelt. Het kiezen van een geweldige spiegel die past in uw ontwerpstijl kan een lastig proces zijn, maar het is van vitaal belang! Veel mensen beseffen niet welke cruciale rol een spiegel speelt in een kamer: Een spiegel is perfect voor schaamteloze zelfbevlekking, maar voor designdoeleinden verheldert en verbreedt hij zelfs de kleinste en donkerste ruimtes, waardoor uw kamer comfortabeler en uitnodigender wordt.

Spiegels voegen ook een decoratief element toe aan uw kamer, en afhankelijk van welke spiegel u kiest, kan een spiegel zelfs fungeren als een centraal punt. Naast de vele opties kiezen de meeste mensen voor een barok spiegel.

De barok spiegel

Barokspiegels zijn geworteld in de luxe en dramatiek van de late barokperiode. Deze spiegels zijn zwaar bewerkte en versierde spiegels met pedimenten, bloemen of cherubijnen. Deze spiegels zijn uiterst vorstelijk en traditioneel. Ze komen het best tot hun recht in klassieke huizen in Franse stijl.Eén ding is zeker bij barokspiegels: ze zullen nooit onopgemerkt blijven. Spiegels in barokstijl combineren vaak elegant lijstwerk en dramatisch houtsnijwerk, waarbij de lijst door en door is voorzien van uitgebreide ontwerpen. Wanneer u een barok spiegel kiest, zorg er dan voor dat u er een kiest met tijdloze ontwerpen; waar het snijwerk niet helemaal dramatisch is. Deze elegante spiegelstijl kan gemakkelijk vervallen in een ‘smakeloze’ esthetiek waarbij de ontwerpen overdreven zijn. Deze spiegel komt het best tot zijn recht in een klassiek palet, vaak in vintage goud of antiek zilver.

barroque mirror