Damons photo booth
Image default
Aanbiedingen

5 variaties op een gewone koffie

In een koffietentje eens een andere koffie bestellen dan je regular, is een geweldige manier om dingen te veranderen en verschillende smaakprofielen te ontdekken. Niet alleen in een koffietentje! Koffiehenk.nl zorgt er namelijk voor dat jij dit thuis ook kunt maken! Hier zijn 5 variaties op je gewone koffie die zeker in de smaak zullen vallen!

 

1. Ijskoffie

Als je op zoek bent naar een verfrissende variant op de gewone koffie, dan is ijskoffie de perfecte optie. IJskoffie wordt gemaakt door koffie op dubbele sterkte te zetten en vervolgens over ijs te gieten. Dit resulteert in een heerlijke koffie met een volle smaak die perfect is voor warme zomerdagen. Om ijskoffie nog verfrissender te maken, voeg je een scheutje melk of room en een beetje suiker toe.

 

2. Espresso

Espresso is een koffiesoort die wordt gemaakt door heet water door fijngemalen koffiebonen te persen. Hij is sterk, intens en heeft een licht bittere smaak. Espresso is de basis voor veel populaire dranken, waaronder cappuccino’s, lattes en Americanos. Als je op zoek bent naar iets anders dan het gewone kopje koffie, probeer dan eens espresso!

 

3. Koffiebonen met een smaakje 

Als je zin hebt in iets zoets, probeer dan eens koffiebonen met een smaakje. Koffiebonen met een smaakje worden meestal geweekt in siroop of olie voordat ze worden gebrand, wat resulteert in een heerlijk geurend kopje koffie. Populaire smaken zijn vanille, hazelnoot, chocolade en pompoensmaak. Probeer de volgende keer dat je zin hebt in iets zoets eens gearomatiseerde koffiebonen!

 

4. Koud brouwen 

Cold brew wordt gemaakt door gemalen koffie 12 tot 24 uur in koud water te laten trekken. Dit proces resulteert in een zacht, minder zuur kopje koffie dat perfect is voor wie gewone koffie te scherp vindt. Cold brew kan puur worden gedronken of verdund met melk of water. Probeer het eens de volgende keer dat je op zoek bent naar iets anders!

 

5. Nitro cold brew 

Nitro cold brew wordt gebrouwen met behulp van cold brew-concentraat en stikstofgas. Het stikstofgas geeft het koude brouwsel een romige textuur en maakt het schuimig zoals Guinness-bier. Nitro cold brew wordt steeds populairder in cafés en restaurants in het hele land – probeer het vandaag nog!

 

https://www.koffiehenk.nl/