Damons photo booth
Image default
Sport

het budget bepalen voor het bestellen van medailles en sportbekers voor je evenement

Of je nu een sporttoernooi op je lokale voetbal- of hockeyclub organiseert, een bedrijfstoernooi als netwerkevenement voor ondernemers of een bedrijfsuitje ter bevordering van de samenwerking, mooie prijzen mogen natuurlijk niet ontbreken! Maar het bestellen van medailles of sportbekers vormt maar een relatief klein deel van wat je nodig hebt om een succesvol evenement weg te zetten. Dus waar hou je nog meer rekening mee?

Medailles bestellen doe je pas aan het einde

De grote prijsuitreiking is natuurlijk een belangrijk moment bij ieder moment maar budget technisch gezien is het niet je grootste zorg. Zeker aangezien het tegenwoordig erg eenvoudig is om passende hockey-, volleybal- of voetbalmedailles te bestellen die perfect aansluiten bij het evenement dat je organiseert.

Hoeveel budget is er beschikbaar?

Allereerst moet je namelijk een budget bepalen. En daarbij moet je afwegingen maken. Of je het gratis toegankelijk maakt, entreekaarten verkoopt, inschrijvingsgeld vraagt of een vrijwillige bijdrage. Pas wanneer je weet hoe groot je zak met geld wordt kun je andere zaken gaan regelen. Een aantal zaken zal je in ieder geval bij ieder sport gerelateerd evenement moeten regelen.

Safety first

De veiligheid van de deelnemers en toeschouwers waarborgen komt natuurlijk op de eerste plaats. Zorg voor dranghekken wanneer dit noodzakelijk is. Zorg voor goed uitgeruste EHBO’ers en zorg dat er een AED paraat is. Denk er ook aan dat je genoeg te drinken regelt, zeker op warme dagen.

Ontspanning en plezier kosten ook geld

Een sportevenement draait er weliswaar om wie er met de prijzen vandoor gaat maar bij een ontspannen evenement is het minstens net zo belangrijk dat mensen het naar hun zin hebben. Een catering service, een goed gevulde bar en muziek doen wonderen voor de sfeer op je evenement. Vraag verschillende offertes op en probeer korting te regelen bij een bedrijf dat zowel de catering als de bar voor je kan regelen.

Promoot je evenement

Nog één laatste stap voordat je toekomt aan het bestellen van medailles of sportbekers. Een evenement organiseren is leuk maar dan moeten er wel mensen op af komen. Dat door je door je evenement te promoten. Gebruik social media en zet het op de website maar overweeg ook andere methoden zoals het laten maken van een reclamebord of door het plaatsen van een (online) advertentie.

Nu pas ga je medailles of andere sportprijzen bestellen

Pas wanneer je al het voorafgaande hebt geregeld kun je de medailles of sportbekers voor de prijsuitreiking aan bestellen. Dat doe je tegenwoordig eenvoudig via het internet waar je ontzettend veel keuze hebt in voetbalmedailles, hockey medailles en prijzen voor talloze andere sporten. Of bestel blanco medailles of sportbekers waar je zelf een boodschap en een afbeelding aan kunt toevoegen. Zo geregeld en de manier om originele prijzen uit te reiken. Bij een leverancier die zelf de productie doet heb je bovendien meer keuze en een gegarandeerde snelle levering.