Damons photo booth
Image default
Vakantie

Eén van de beste culturen om van te genieten in Marokko

Marokko is één van de meest mooie landen en staat bekend om de rijke cultuur. Van skiën in de woestijn naar het ontdekken van keizerlijke steden en ontspannen op het strand. Marokko heeft voor iedereen wat en is daarom een geliefde bestemming voor toeristen.

Je gebruikt jouw tijd in Marokko goed door een auto te huren. Een auto is een hebbeding als je makkelijk rond wil reizen in dit prachtige land. U kunt gemakkelijk een auto huren op de luchthaven: https://www.autoprio.nl/nl-marokko/. Als je een reis naar Marokko aan het plannen bent, vraag je jezelf misschien af welke dingen je echt moet zien? We hebben je gedekt. Hier is een lijst met de leukste bezienswaardigheden en dingen om te doen in Marokko.

Leukste bezienswaardigheden van Marokko:

Hassan II Mosque

Dit is één van de meest mooie plekken van Marokko. De Hassan II Mosque bevindt zich in Casablanca. Deze moskee is de grootste van Marokko en is bekend vanwege zijn 689 voet grootte minaret, die ook de hoogste minaret ter wereld is. Het unieke aan deze moskee is dat het 7 jaar duurde om het te bouwen, omdat de koning Hassan wilde dat het een monument in Casablanca zou worden.

De stad Fez

De historische stad Fez staat bekend om zijn leerlooierijen, die al sinds de middeleeuwen actief zijn. Als je leer wilt shoppen, is dit jouw plek. Boven de beroemde Chaouwara leerlooierij bevindt zich een galerij met vaten gevuld met prachtige kleuren en leren stukken die daar liggen te drogen.

De blauwe straten van Chefchaouen

Als je van cultuur houdt wil je de kans niet missen om door de blauwe straten van Chefchaouen te slenteren. Het ligt in het Rifgebergte van Marokko en de straatjes staan bekend om de bohemian sfeer en adembenemende schoonheid. Dit is een prachtige ervaring in Marokko.

Leuke dingen om te doen:

Een cultuurfestival bezoeken

Als je in Marokko verblijft en geen cultureel festival bezoekt, mis je wat. Marokko is het thuis van vele culturele festivals en je zou je reis moeten aanpassen aan de data van deze festivals. Je kunt bijvoorbeeld Fez Festival of World Sacred Music, een date Festival in Erfoud, het Dades Valley roses festival of het Marrakesh kunst festival bezoeken.

Ontspannen in een Hammam

Hammams zijn traditionele publieke badhuizen in Marokko. Vroeger waren deze Hammams de plek voor speciale afspraken. Voor een meer lokale ervaring ga je naar een Hamman waar je al je zorgen en pijnen zuivert en verlicht.

Ontdek de Sahara

De Sahara is de grootste woestijn van de wereld, je kunt de Sahara vanuit verschillende plekken in Marokko ontdekken. De grote duinen zullen een bijzonder uitzicht voor je zijn. Als je naar de Sahara gaat, boek zeker een tocht op een kameel en ga er kamperen!

Laatste woorden:

Marokko is een geweldig land met een bijzondere geschiedenis en eindeloze mogelijkheden voor avontuur. Het was lastig om een korte lijst met bezienswaardigheden samen te stellen, maar deze zullen jouw reis onvergetelijk maken!

https://www.autoprio.nl