Damons photo booth
Image default
Banen en opleidingen

Vragen tijdens het sollicitatiegesprek met Ruby on Rails-ontwikkelaars

Dus je hebt hard gewerkt om cv’s en kandidaatprofielen te vinden voor de Ruby on Rails-ontwikkelaarstaak.

Het kan zijn via vacaturesites, verwijzingen, sociale media, of het kan zijn geholpen door een IT-wervingsbureau, maar hoe u uw kandidaten ook vindt, u moet nu iemand vinden die geschikt is voor de baan die u probeert te vervullen.

Maar er is een addertje onder het gras. Technische interviews nemen kostbare tijd in beslag die uw huidige ontwikkelaars kunnen gebruiken om uw product te bouwen. Om vooruit te komen, moet u zo min mogelijk interviews afnemen met wervingsmanagers en proberen de vaardigheden van IT-specialisten zelf te beoordelen.

Maar hoe sluit u niet-gekwalificeerde kandidaten uit en zorgt u ervoor dat de juiste kandidaten worden geïnterviewd? In dit artikel zullen we u door het proces van het werven en evalueren van Ruby on Rails-programmeurs leiden.

Wat zijn Ruby en Ruby on Rails?

Dit is een interessante vraag omdat Ruby en Ruby on Rails twee verschillende dingen zijn. Ruby is een dynamisch geïnterpreteerde programmeertaal. Het werd in 1995 uitgebracht onder invloed van Perl. Het kan echter gemakkelijk worden vergeleken met Python.

Wat is Ruby on Rails?

Ruby on Rails is een raamwerk. Het werd 10 jaar na de eerste release van Ruby uitgebracht en is het meest gebruikte framework in de Ruby-taal geworden. Het is webgericht, wordt voornamelijk gebruikt voor het bouwen van webapplicaties en volgt het MVC-patroon.

Ruby is uniek onder de programmeeromgevingen omdat het grootste deel van de ontwikkeling gebeurt in één enkele omgeving. Dit wil niet zeggen dat andere frameworks en bibliotheken niet worden gebruikt met Ruby. Het is alleen dat Ruby on Rails een aanzienlijk deel uitmaakt van de ontwikkeling in deze taal. Daarom gaan we ons in dit artikel concentreren op het testen van Ruby on Rails in plaats van Ruby in het algemeen.

In feite is Ruby een taal voor algemene doeleinden die is gebouwd met de nadruk op eenvoud en prestaties. Met deze doelen in gedachten is de syntaxis erg gemakkelijk te lezen en te schrijven.

Waar wordt Ruby on Rails voor gebruikt?

Ruby on Rails wordt voornamelijk gebruikt voor het coderen van webapplicaties en backend van mobiele applicaties. Op deze gebieden heeft het veel voordelen. Ten eerste is het open source. Er is een enorme gemeenschap van ontwikkelaars die het gebruiken en bijwerken. Het is ook tijd- en kostengeoriënteerd, waardoor het ideaal is voor zakelijke toepassingen. Ten slotte zorgt het voor test- en codekwaliteit, wat betekent dat alleen code van hoge kwaliteit wordt geleverd.

Als je van webontwikkeling houdt, is Ruby on Rails tegenwoordig een van de meest populaire Ruby-frameworks. Een reden is dat Ruby en Ruby on Rails relatief gemakkelijk te leren zijn. Het is gemakkelijk om te beginnen met coderen, en wanneer u begint, is het gemakkelijk om uw vaardigheden te verbeteren. Bovendien maakt Ruby’s leesbaarheid het veel gemakkelijker om de code van iemand anders te begrijpen.

Wat is belangrijk voor een IT-recruiter om te weten over Ruby on Rails-ontwikkelaars?

Waarschijnlijk de belangrijkste afhaalmaaltijd is dat er een verschil is tussen pure Ruby en Ruby on Rails. Dit betekent dat het inhuren van een pure Ruby-ontwikkelaar en een Ruby on Rails-ontwikkelaar niet hetzelfde is. Er zijn andere Ruby-frameworks zoals Sinatra en deze kunnen handig zijn voor een ontwikkelaar. Maar deze bibliotheken hebben veel functies, dus verwacht niet dat een pure Ruby-programmeur die Sinatra kent, een diep begrip heeft van Ruby on Rails.

Vergeet echter niet dat het kennen van Ruby en het door u gekozen raamwerk de belangrijkste dingen zijn om naar te zoeken. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste versie van de taal. Ruby is redelijk stabiel, maar de kandidaat moet bekend zijn met de nieuwste versies van Ruby en Rails.

Online programmeertests zijn waarschijnlijk de beste manier om het codeervermogen van Ruby on Rails-ontwikkelaars te bepalen. Maar het is belangrijk om de juiste te kiezen, omdat ze niet allemaal hetzelfde zijn.

Algoritmische tests zijn traditioneel, maar schieten nog tekort. Ze kunnen de kennis van een kandidaat van de omgeving niet echt testen. Dit is vooral problematisch voor een Ruby on Rails-ontwikkelaar. Het is niet voldoende om te weten of iemand een algoritme in Ruby kan schrijven, ze zouden het Ruby on Rails-framework moeten kunnen gebruiken wanneer dat nodig is. Er is een beperkt aantal manieren om algoritmeproblemen op te lossen. Bovendien betekent bezorgdheid over plagiaat dat u niet de gebruikelijke bronnen kunt gebruiken die een ontwikkelaar graag van Google of Stack Overflow zou willen krijgen.

Waarschijnlijk de beste manier om de programmeervaardigheden van een ontwikkelaar in Ruby on Rails te testen, is door ze een voorbeeld te geven van hoe ze moeten werken. Dit omvat het geven van dezelfde taak aan de kandidaat als op de eerste werkdag. Laat de kandidaat de opdracht vervolgens in de meest natuurlijke omgeving voltooien. Dit betekent dat ze alle bronnen kunnen gebruiken die ze normaal zouden gebruiken. Deze omvatten frameworks en bibliotheken zoals Rails en Sinatra, of andere bronnen zoals Stack Overflow en Google. Vervolgens kunt u de effectiviteit van de oplossing die ze in alle gevallen creëren, hun bedrijfslogica en de kwaliteit van de code evalueren.

Gebruik deze vragen om in uw eigen fase een interview met een ontwikkelaar te voeren en het leven van teamleiders te vereenvoudigen;)

temp agency

https://www.globalrecruitment.info/