Damons photo booth
Image default
Aanbiedingen

Vehuizen naar Curacao? Lees deze blog

 

Verhuizen naar het zonnige Curacao is een droom voor veel mensen. Heerlijk genieten iedere dag van die prachtige blauwe stranden, verse vis en perfect weer. Daarnaast zijn er ook veel voordelen aan naar Curacao verhuizen, ze spreken er namelijk Nederlands. We gaan je samen met bemiddeling Curacao handige informatie geven over je verhuizing naar Curacao!

Als Nederlander naar Curacao

Als je als geboren bent op een van de eilanden en je wilt naar Nederland komen dan zitten hier geen voorwaarden aan verbonden en kun je gewoon vrij in Nederland komen wonen. Andersom is het een beetje anders. Als je in Nederland bent geboren en je wilt als Nederlander met een Nederlands paspoort in Curacao of een van de andere eilanden gaan wonen dan heb je een Verklaring van Rechtswege nodig. Deze kun je trouwens ook gewoon aanvragen als je al in Curacao bent op vakantie, of omdat je bij bemiddeling curacao langs gaat.

Geen Nederlands paspoort?

Als je geen Nederlands paspoort bezit dan moet je een tewerkstellingsverginning in je eigen land aanvragen of bij de toelatingsorganisatie. Je mag dan ook niet al in Curacao of de eilanden opzoek gaan naar werk, voordat je deze vergunning hebt.

Pensioen? Dan gelden er andere regels

Als je van de rentevoordelen van een penshonada geniet dan heb je andere eisen en voordelen. Ze hebben dit gedaan om het aantrekkelijker te maken voor de senioren om zich op de eilanden te vestigen en de lokale economie te stimuleren.

Bevolkingsregister

Wanneer je bent aangekomen op Curacao heb je een bevolkingsnummer nodig. Deze kun je verkrijgen als je een verklaring van rechtswege hebt, een paspoort, een geboorte uittreksel, burgerlijke staat, bewijs van uitschrijving bij je gemeente en een DigiD hebt. Dit kun je gemakkelijk doen als je in Curacao bent aangekomen en je hebt gesproken met bemiddeling curacao.

https://www.healthz.eu/bemiddelingsbureau-zorg/