Damons photo booth
Image default
Mode en Kleding

Een regenjas voor heren

Zoekt u een regenjack voor heren om u te beschermen tegen de nattigheid en de kou die daarmee gepaard gaan? Voor een korte regenbui kan het dragen van een gewone stoffen jas voldoende zijn. Maar zodra u voor langere tijd aan regen en storm wordt blootgesteld, hebt u een stevige regenjas nodig die speciaal is ontworpen om slechte weersomstandigheden te weerstaan.

Kies voor een lichte regenjas voor heren
In de regel wordt een regenjack niet permanent op het lichaam gedragen, maar wordt het in de rugzak opgeborgen, vooral tijdens wandelingen, tochten, enz. Daarom moet een regenjack licht van gewicht zijn. Daarom moet een regenjack zo weinig mogelijk wegen, liefst minder dan 500 gram. Het regenjack mag ook niet te veel plaats innemen in uw rugzak, daarom moet u een product kiezen met een zo klein mogelijke pakmaat.

Welke kenmerken moet een regenjack voor mannen hebben?
Het is belangrijk dat een regenjas voor heren geen water of wind doorlaat. Bovendien moet het product ademend zijn, zodat uw zweet naar buiten kan ontsnappen. Met zo’n regenjack blijft uw lichaam droog – zelfs bij lichte lichamelijke activiteit. Dit vermindert het risico op onderkoeling.

Als u een regenjas voor heren koopt, kijk dan naar de waterkolom classificatie.
Hoe doeltreffend een regenjack u tegen hevige regen beschermt, kunt u aflezen aan de waterkolomclassificatie. De waterkolom is een meeteenheid om de mate van waterdichtheid aan te geven of aan te geven. Een waterkolom van ca. 1.500 mm wordt aanbevolen. U moet er ook op letten dat de belangrijkste naden van de Rains regenjas zijn gelast, wat extra bescherming biedt tegen het binnendringen van water.