Damons photo booth
Image default
Architectuur

Betere projecten bouwen met bouwtechnologie

Technologie blijft onze wereld op elk niveau beïnvloeden. Van smartphone-apparaten met apps die ons helpen ons leven te organiseren tot geautomatiseerde systemen in de maakindustrie, technologie speelt een steeds belangrijkere rol in hoe we in de samenleving opereren. Ontwikkelingen stellen ons in staat om slimmer en efficiënter te werken en tegelijkertijd meer gedaan te krijgen, en de bouwsector is daarop geen uitzondering. Technologie voor bouwbeheer en andere computergebaseerde hulpmiddelen en apparatuur bieden ons de mogelijkheid om betere projecten te bouwen.

Projecten beheren

Ongeacht het type constructie, sterk projectbeheer is van cruciaal belang voor de succesvolle levering van een baan. Als projectleider of bouwheer ben je verantwoordelijk voor het bouwen van een voorziening conform contractdocumenten, inclusief alle tekeningen, bestekken, bijzondere bepalingen en voorstellen. Er wordt van je verwacht dat je dit doet in overeenstemming met het geplande budget en schema, wat betekent dat je toezicht houdt op de aanschaf van materialen, het huren of kopen van gereedschappen en apparatuur, personeel, het instellen van veilige werkzones en meer. Maar niet alleen is dat belangrijk, ook de styling van de woning voor verkoop is belangrijk om zoveel mogelijk rendement te behalen.

Dit werk vereist naleving. strikte interne en klantgerichte processen. Software voor bouwbeheer voor bouwers en aannemers helpt om uw projecten op verschillende belangrijke gebieden georganiseerd, voorspelbaar en voortgang te houden:

  • Het registreren van manuren van bemanningsleden

  • Het volgen van de dagelijkse voortgang van de werkzaamheden

  • Regelmatige planning en kostenuitvoering van het project

  • Verwerking van materiaaltickets, facturen van onderaannemers en andere documenten

  • Opnames van materiaalhoeveelheid bijhouden

  • Het observeren en rapporteren van veiligheid op de bouwplaats, inclusief het volgen van aankopen van persoonlijke beschermingsmiddelen

Overweeg een softwareplatform dat u kunt gebruiken om werkprocedures te beoordelen en te stroomlijnen door middel van het onderzoeken van een bouwprojectbeheerproces stroomschema. Tools voor bouwbeheer bieden verschillende mogelijkheden om de manier waarop u zaken doet te verbeteren.

Inspectie verbeteren met drones

Misschien is het gebruik van drones een van de beste voorbeelden van technologische trends op het gebied van bouwbeheer. Deze apparaten kunnen worden geprogrammeerd en geautomatiseerd om te helpen bij visuele inspectie en onderzoek van bouwprojecten in verschillende stadia, zelfs voordat u de grond heeft ingeslagen. Luchtdrones met camera’s kunnen worden gebruikt voor terreinverkenning om de omstandigheden op afgelegen locaties te bekijken en vast te leggen.

In verschillende stadia van een taak kunnen drones worden gebruikt om beelden te leveren vanaf moeilijk bereikbare plekken in een faciliteit dat is in aanbouw. In plaats van dat een mens wordt geconfronteerd met de gevaren van besloten ruimten of hoogten, kan een drone realtime of opgenomen informatie verstrekken om u of andere teamleden te helpen het werk te inspecteren en de daaruit voortvloeiende beslissingen te nemen. Een andere bonus is dat drones met viaducten aantrekkelijke luchtfoto’s kunnen leveren van voltooide projecten voor marketingbrochures en kwalificatieverklaringen.

Het modelleren van uw faciliteiten

Het modelleren van bouwinformatie tilt 3D-computermodellering naar een nieuw niveau. BIM neemt de visuele kracht van een 3D-model van een voorgestelde faciliteit en voegt deze samen met gegevens die het ontwerp en de constructie ervan helpen vergemakkelijken. Tijdens de ontwerpfase van een project kan een ingenieur of architect zien hoe zelfs de kleinste wijzigingen in het ontwerp de benodigde hoeveelheden materialen en de totale projectkosten kunnen beïnvloeden. Dit maakt BIM zeer krachtig als constructiebeheersoftware voor bouwers en aannemers voor design-build-contracten waarbij ontwerp en constructie hand in hand gaan. In een meer traditionele benadering van ontwerp-offertes kunnen aannemers en inspecteurs gebruikmaken van door BIM gegenereerde modellen om te helpen bij het opstijgen van hoeveelheden en het plannen van de levering van materialen.

Afdrukken in 3 dimensies

De implicaties van 3D-printen met betrekking tot bouwmanagementtechnologie zijn enorm. Stelt u zich eens voor dat u aan een project werkt waar de veldomstandigheden anders zijn dan de contractdocumenten aangeven, waardoor bestelde materialen onbruikbaar worden. 3D-printen maakt het mogelijk om een constructiedeel of bouwdeel te creëren, waardoor de productie-, leverings- en afvalkosten worden verminderd of geëlimineerd. Nu eigenaren en klanten steeds meer faciliteiten in gebruik nemen die milieuvriendelijker zijn, zou 3D-printen de toekomst kunnen zijn van materiaalsourcing voor grote bouwprojecten, met name banen die gebruik maken van modulaire, geprefabriceerde componenten.

Bescherming met draagbare technologie

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn cruciaal om bemanningen veilig te houden binnen een werkzone. Van laarzen met stalen neuzen tot veiligheidsbrillen tot oordopjes, deze artikelen helpen lichamen te beschermen tegen verwondingen.

Hardhats zijn enkele van de meest herkenbare symbolen, niet alleen van persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook van de bouwsector zelf. Nu kunnen veiligheidshelmen worden uitgerust met technologie die de locatie van de drager volgt terwijl hij in het veld is. De bewegingen en lichaamstemperatuur van de werknemer kunnen ook voor de veiligheid worden gecontroleerd. Deze slimme veiligheidshelmen kunnen ook foto’s maken om een opzichter of voorman te helpen bij het volgen van werknemers op afgelegen of besloten locaties.

Van het genereren van een projecttool zoals een processtroomschema voor bouwprojectbeheer tot het leveren van real- tijdstoezicht, technologie helpt aannemers, eigenaren en leveranciers opnieuw te bedenken wat er mogelijk is als het gaat om projectbeheer. Het verbeteren van de veiligheid op de bouwplaats, het verlagen van projectkosten en het opleveren van succesvolle projecten zijn slechts enkele van de voordelen die technologie bouwprofessionals biedt.

 

https://www.inspectiebaas.nl