Damons photo booth
Image default
Aanbiedingen

Verschillende veilige geheugenkaarten die mogelijk bij u passen!

Als het gaat om geheugenkaarten voor digitale camera’s, zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. U moet in gedachten houden dat bepaalde camera’s alleen de micro sd kaart 128gb kunnen gebriuken, terwijl anderen u kunnen toestaan om verschillende opslagopties te gebruiken. Als een bepaald type is belangrijk voor u, moet u de aanschaf van een digitale camera die zal gebruik maken van de geheugenkaarten die u verkiest. De volgende zijn de meest voorkomende soorten geheugenkaarten.

Hoe komt u aan beveiligde digitale (SD) kaarten voor uw device?

Secure Digital Cards, ook wel SD-kaarten genoemd, zijn het meest gangbare type camera-geheugen dat beschikbaar is. Bijna alle camera’s werken met SD-kaarten. Het is een zeer veelzijdige vorm van geheugen, omdat het kan worden gebruikt door andere elektronica, zoals video gaming systemen, mobiele telefoons, en videocamera’s. Micro SD-geheugenkaarten zijn tegenwoordig ook populair, en bieden een nog kleiner formaat om te worden gebruikt in de piepkleine mobiele telefoons en MP3-spelers op de markt.

Gaat u voor extra beveiliging of is dat niet nodig?

Deze geheugenkaarten voor digitale camera’s lijken erg op SD-kaarten, vooral qua grootte en opslagmogelijkheden. Het enige verschil tussen de twee is dat SD-kaarten worden geleverd met een schakelaar om de informatie die is opgeslagen op de kaart te schrijven-beveiligd. De twee zijn meestal uitwisselbaar in de meeste apparaten.


 

Verschillende varianten afwegen

XD-kaarten worden alleen gebruikt door camera’s die door Fujifilm zijn geproduceerd. Dit omvat alle Fuji merken, alsmede Olympus. Deze vorm van geheugenkaarten wordt zelden meer gebruikt, en zal meestal alleen in oudere camera’s worden aangetroffen. De kaart zelf is qua grootte vergelijkbaar met de micro SD kaart. Deze optie kan ook worden gebruikt met camera’s die compatibel zijn met Compact Flash kaarten, als de gebruiker de juiste adapter heeft.

Compact Flash Cards zijn ook makkelijk te gebruiken

Alle digitale spiegelreflexcamera’s bieden de compatibiliteit van Compact Flash kaarten. Deze geheugenkaarten voor digitale camera’s zijn er in twee verschillende types. Type II is groter en dikker van formaat, en sommige camera’s kunnen alleen het Type I formaat accepteren. Type II biedt over het algemeen veel meer opslagcapaciteit, zelfs meer dan de meeste andere vormen van camera-geheugen. Een bijkomend voordeel van de Compact Flash kaart is de controller chip die erin zit. Hierdoor kunnen sommige camera’s een hogere overdrachtssnelheid bereiken, maar alleen bepaalde camera’s zullen deze functie kunnen gebruiken.

De ouderwetse geheugensticks 

Memory Sticks zijn de voorkeursroute voor de opslag van digitale camera’s en andere elektronica van het merk Sony. Er zijn maar weinig andere camera’s die deze sticks kunnen gebruiken. Dit betekent dat u uw geheugensticks niet met de meeste andere soorten camera’s kunt verwisselen als u besluit op een ander merk over te stappen. Als u echter strikt Sony bent, zult u in staat zijn de sticks te gebruiken met andere apparaten zoals hun computers en PSP’s. Ze zijn qua vorm vergelijkbaar met de SD-kaarten, maar ze zijn doorgaans veel langer. De originele Memory Stick is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit tot 256 MB, en de nieuwere Memory Stick Pro kan tot 1 GB aan gegevens bevatten.

https://www.ny400.nl/