Damons photo booth
Image default
Particuliere dienstverlening

Beste elektrische stepsloten

Er zijn nogal wat sloten voor elektrische steps die goed werk kunnen doen, maar als je precies wilt weten welk slottype en merk perfect bij jouw step en jouw omstandigheden passen, dan is deze gids iets voor jou. Ik heb honderden sloten en verschillende scenario’s onderzocht, en ik zal u helpen het slot te kiezen dat bij uw behoeften past.

Beste sloten voor elektrische steps

Natuurlijk bestaat er nooit zoiets als ” 100% diefstalbestendig”, maar het is niet zo dat Ocean’s Eleven achter je step aan komt. Het is jouw taak om potentiële dieven zoveel mogelijk af te schrikken en ernstig te demoraliseren. Ze zijn altijd op zoek naar het gemakkelijkste doelwit in plaats van een uitdaging, en het opmerken van een goede bescherming is bijna altijd voldoende om te voorkomen dat je step wordt gestolen.

Laten we eerst eens kijken hoe je het slot moet gebruiken, de verschillende soorten van beschikbare sloten en wanneer elk het meest logisch is, en bespreek tot slot de beste sloten voor uw specifieke steptype en voor uw situatie.

Hoe vergrendel ik een elektrische step?

Maak zorg ervoor dat het frame van de step vergrendeld is met een ketting of beugelslot, en de wielen met een kabelslot. Laat het slot niet op de grond liggen, dat geeft dieven een gemakkelijke manier om het te breken of te openen. Zorg ervoor dat het object waaraan je blokkeert sterker is dan het slot en dat de step niet kan worden gehesen.

Als je een ketting gebruikt, zorg er dan voor dat je zo min mogelijk ruimte overlaat. De ketting kan wat speling krijgen, of u kunt de ketting meer dan eens rond de stuurpen of het vergrendelende object cirkelen en de step zo dicht mogelijk bij het vergrendelende object houden. Vergrendel de scootmobiel zodanig dat deze niet kan worden verplaatst. Vermijd alleen vergrendeling op de wielen, aangezien deze kunnen worden verwijderd.

Slottypes die elektrische steps kunnen beschermen

Er zijn tientallen slottypes, allemaal met verschillende kenmerken, sterkte en beveiligingsniveaus , unieke gebruiksscenario’s en prijskaartjes. Laten we eens kijken welke typen sloten goed genoeg zijn om je elektrische step te beveiligen, maar ook welke niet het beste idee zijn.

Kettingsloten

Kettingsloten zijn een van de veiligste typen sloten voor elektrische steps.

Ze kunnen erg veilig zijn, vooral de kwalitatief betere. Ze komen in twee delen: de ketting zelf en het hangslot. Als u een zwakker hangslot gebruikt, wordt het hele systeem slechts zo sterk als het hangslot.

Hoewel de veiligheid van een goede ketting waarschijnlijk het beste is, zijn kettingen meestal groter, zwaarder en omvangrijker. Maar hun grootte kan ook een voordeel zijn in situaties waar je flexibiliteit en een grotere diameter nodig hebt, bijvoorbeeld als je step zelf groter is, of als het object waar je hem tegen probeert te vergrendelen groot is.

De reden waarom waarom kettingen misschien een beetje veiliger zijn dan beugelsloten, is dat ze beter bestand zijn tegen haakse slijpers en snijaanvallen, omdat kettingen moeilijker te fixeren en stabiel te houden zijn in de meeste realistische scenario’s.

Dus dus. , kettingen zijn waarschijnlijk de beste manier om uw step vast te zetten, omdat ze zowel een goede flexibiliteit als een uitstekende veiligheid bieden.

Manchetsloten

Manchetsloten zijn precies hoe ze klinken: sloten in de vorm van manchetten.

Ze hebben verschillende interessante voordelen. De belangrijkste is dat ze niet erg vaak voorkomen, veel minder vaak dan de typische ketting of beugelslot. Dat betekent dat veel dieven er niet bekend mee zullen zijn, ze waarschijnlijk niet zullen weten hoe ze ze moeten verslaan, en zullen verder gaan met het zoeken naar een andere step als ze ze op de jouwe zien.

Ze zijn behoorlijk taai en zullen dat waarschijnlijk ook doen. weerstaan snijaanvallen, wat een ander sterk punt is.

Ze zullen kwetsbaar zijn voor plukken (zoals elk slottype is), maar ze zullen ook zwak zijn bij de gewrichten. Een dief kan er doorheen breken met een notensplijter, maar hoeveel stepdieven ken jij die een gereedschapskist en een unieke vaardigheid bij zich hebben?

Qua flexibiliteit zullen ze waarschijnlijk nuttiger zijn dan U -sloten, maar minder dan een ketting.

U-sloten

U-sloten zijn een redelijk goede manier om uw step te beschermen.

Ze vereisen ofwel elektrisch gereedschap of enorme boutensnijders om er doorheen te snijden. Om dat te bereiken, moet de crimineel de tools hebben, een beetje vaardigheden bovendien, en ze zullen ook veel rumoer moeten veroorzaken, zowel in termen van lawaai als in termen van erg achterdochtig kijken naar iemand proberen hun step te ontgrendelen.

U-sloten hebben schakels van gehard staal, wat ze erg stevig maakt. Als gevolg hiervan zullen ze zwaar zijn, maar de meeste zijn nog steeds redelijk handig om mee te nemen omdat hun vorm niet helemaal raar is. Ze bestaan maar uit één deel en de meeste beugelsloten zijn groot genoeg om de meeste steps te beschermen.

Waar beugelsloten ontbreken, is flexibiliteit. Tenzij je de perfecte plek hebt om je step tegen te vergrendelen, zoals een sterke metalen staaf, zal het U-slot niet veel nut hebben. Uw step moet ook zo zijn ontworpen dat er een beugelslot doorheen kan op een manier die hem veilig vergrendelt (de meeste steps passen, maar sommige niet).

Draagbare kettingsloten

Een variant van de gewone ketting, die je ook als riem om je heup kunt dragen als je hem niet gebruikt. Een interessant idee, waardoor de gewone ketting minder draagbaar lijkt.

Bij oudere modellen zijn er verschillende nadelen, zoals het scenario wanneer je je sleutel verliest terwijl je ketting om je middel zit. Nieuwere modellen houden rekening met dit mogelijke ongemak en ontkoppelen het eigenlijke hangslot voor de ketting en de riemdelen.

Het nut van dit slottype hangt af van hoe comfortabel je bent met het vastgeketend zijn (letterlijk). Lichtere kettingen zijn geen probleem, maar zware kettingen kunnen hinderlijk zijn.

Hoe dan ook, ik denk dat je ook elke ketting om je middel kunt dragen, dus dit is bijna hetzelfde type slot met een extra touch.

Vouwsloten

Vouwsloten zijn een modernere benadering van het probleem van het beveiligen van een object. Ze zijn handiger dan de meeste andere soorten sloten, omdat ze gemakkelijk mee te nemen zijn.

De grotere draagbaarheid gaat echter gepaard met een zwakkere beveiliging. Ze zullen gemakkelijker te verslaan zijn door de meeste dieven en gereedschappen, waaronder in sommige gevallen kwetsbaarder voor boutknippers en zelfs draadknippers, en de verbindingen zijn kwetsbaar voor booraanvallen.

Dus, vouwsloten zullen het kantelen balans tussen veiligheid en draagbaarheid meer in het voordeel van draagbaarheid, en worden daarom niet aanbevolen voor risicovolle scenario’s of dure steps.

Alternatieve slottypes voor elektrische steps (gebruik ze zelden of nooit)

Sommige soorten sloten beschermen uw step niet tegen diefstal, maar voorkomen alleen dat de dief erop gaat rijden. Vooral in steden is diefstal groot, zo hebben ze bijvoorbeeld elektrsiche steps in Kortrijk voorzien van niet doorbreekbare sloten waardoor er vrijwel geen gestolen kunnen worden.

Sommige zijn ook zo zwak en gemakkelijk te verslaan op verschillende manieren door zelfs de minst capabele criminelen , dat ze slechts in zeer weinig scenario’s moeten worden overwogen. De volgende sloten dienen alleen te worden beschouwd als pleisteroplossingen of ondersteuning van de bovenstaande sloten.

Kabelsloten en veiligheidsbinders

Gebruik sloten en veiligheidskabelsloten alleen in de minst risicovolle scenario’s , zoals uw step niet langer dan een minuut of twee onbeheerd achterlaten, of uw step in een bewaakte of zeer veilige omgeving achterlaten.

Kabelsloten zijn zelfs voor amateurdieven een grap. Er zijn tal van manieren waarop ze kunnen worden verslagen, vaak in minder dan een minuut. We hebben het niet eens over het plukken van aanvallen, er zijn waarschijnlijk tientallen manieren waarop een dief de kabel kan doorsnijden zonder veel moeite of vaardigheid.

Ze zullen van groot nut zijn als ondersteunend slot, vooral om te voorkomen dat de diefstal van wielen.

 

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-step/voi-deelstep