Damons photo booth
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Wat betekent outplacement?

Een bedrijfsovername, slechte bedrijfsresultaten, economische teruggang, een arbeidsconflict of een medewerker wiens ambities niet langer meer overeenkomen met het bedrijfsbelang kunnen er soms voor zorgen dat afscheid moet worden genomen van medewerkers. Outplacement is dan een goede optie om het vertrek van de werknemer te verzachten. Zowel voor de werknemer zelf als voor de werkgever, want met outplacement wordt de werknemer op een snelle manier begeleid naar een nieuwe werkkring.

Hoe ziet outplacement er uit?

Outplacement start meestal met een oriënterend gesprek en een intakegesprek bij een outplacementbureau. Een loopbaanonderzoek door een specialist geeft inzicht welke functies en zoekrichtingen passen bij de persoonlijkheid van de werknemer en er is vaak ook ruimte voor en hulp bij het leren verwerken van het baanverlies van de medewerker. Met behulp van individuele sessies met een loopbaanadviseur en opdrachten wordt vaak een zoekprofiel gemaakt waarmee de werknemer de  arbeidsmarkt opgaat. Met dit zoekprofiel en door middel van intensieve bemiddeling, training en begeleiding door een bemiddelaar en trainer vindt werknemer vaak weer snel een goede plek op de arbeidsmarkt.


Met outplacement wordt de ontslagen medewerker proffesioneel en snel geholpen aan een nieuwe baan elders

Netwerk outplacementbureau

Ook het netwerk van het outplacementbureau en een professioneel zoeksysteem naar nieuwe vacatures zorgt er vaak voor dat mensen sneller en beter worden begeleid naar een nieuwe baan. Daarbij is het belangrijk dat het nieuwe werk ook echt passend en duurzaam is. Het is immers voor iedere werknemer van belang om met plezier te werken in een leuke baan zodat deze ook echt duurzaam inzetbaar is. Dit betekent dat de nieuwe functie moet passen bij de  mogelijkheden en wensen van de werknemer en dat deze de steeds sneller veranderende werkomgeving aankan. Een outplacementbureau kan daarbij helpen.

 

https://www.outplacementverzekering.nl