Damons photo booth
Image default
Woningen

Hoe verzorg en reinig ik mijn vloer?

Vloeronderhoud Amersfoort

 

Elk bedrijf, kantoor of privéruimte, heeft altijd de beschikking over een vloer. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten, en moet regelmatig gereinigd worden. Een vloer die voorzien is van vloerbedekking zal wekelijks een zuigbeurt nodig hebben, terwijl een PVC-vloer meer een dweilbeurt verdiend met een schoonmaakmiddel wat voor deze vloer geschikt is. Het is dus belangrijk om alle expertise in huis te hebben die geschikt is om om adequate wijze vloeren te reinigen.

Altaclean

Altaclean is een gerenommeerd schoonmaakbedrijf, welke professioneel vloeronderhoud te bieden heeft. Vooral in bedrijven en kantoren heeft een vloer te leiden van vuil, wat van buitenaf naar binnen wordt ingelopen. Een kantoorvloer zal er altijd aantrekkelijk uit moeten zien, glanzend en schoon. Altaclean heeft 25 jaar ervaring en kan bij regelmatige reiniging, altijd voor de correcte vloer zorgdragen.

Advies en reiniging

 

Een aantrekkelijke werkomgeving of een ruimte waar je je prettig in voelt heeft alles te maken met een schone vloer. De ene vloer is de andere niet, dus een goed advies voor de klant is op zijn plaats. Vloeronderhoud Amersfoort geeft alle adviezen om een gereinigde vloer een lange periode netjes te houden. Een aantal tips kunnen ervoor zorgen dat u lang kunt genieten van een schone vloer. Hieronder een aantal voorbeelden van vloeren met het juiste onderhoud.

Tips onderhoud vloeren

 

Plavuizen

Plavuizen worden ook wel aangeduid als keramische tegels. Deze kunnen tegen een stootje. Heb je een vloerverwarming onder de tegels dan zijn deze na reiniging snel droog. Heeft de vloer een matte uitstraling dan vraagt deze minder onderhoud dan een glansvloer. Ga in ieder geval nooit met zeep aan de gang, dit zorgt voor een streperig uiterlijk. Gebruik een schoonmaakmiddel wat speciaal is bedoeld voor plavuizen. Het gebruik van een microvezel mop is aan te raden. Deze zal alle vuil snel doen verwijderen. Het is verstandig om Altaclean één keer per jaar de vloer nog dieper te laten reinigen. Zij hebben alle specialisme in huis om de plavuizen een speciale schoonmaakbeurt te geven.

Natuurstenen vloer

Voor elke vloer geldt, dat u deze eerst moet ontdoen van stof en vuil. Dus eerst stofzuigen, vegen of stofwissen. Los vuil wordt zo direct verwijderd, en niet tijdens de “natte of vochtige” schoonmaak in de vloer gemopt.

Natuursteen is in verschillende gesteentes verkrijgbaar. Zo is het Belgisch hardsteen en marmer een harde steensoort en bevat veel kalk. Kwartsiet en graniet zijn géén kalkhoudende steensoorten. Elke natuursteen heeft een ander schoonmaakmiddel nodig. Gebruik in ieder geval niet te veel zeep, dan ontstaat er een vettig laagje op de vloer. Het is erg belangrijk welk reinigingsmiddel er voor natuursteen wordt gebruikt tijdens schoonmaken. Vraag advies aan Altaclean, zij weten welk middel u nodig heeft om de vloer op de juiste manier te onderhouden.

Laminaat vloeren

Wanneer er laminaat op de vloer is aangebracht wil je deze streeploos en hygiënisch schoonhouden. Zorg voor het juiste product en mop of dweil regelmatig deze vloer. Nooit te nat want daar kan laminaat absoluut niet tegen. Dus wekelijks een vochtige dweil reinigen is prima. De laminaatvloer is opgebouwd uit een aantal lagen. Hoe meer en hoe harder de laag, hoe beter de kwaliteit.

Parket- of houten vloer

Een parketvloer vergt iets meer onderhoud en zal regelmatig moeten worden geolied of in de was gezet. Stofzuigen en wekelijks een niet al te natte dweilbeurt met het juiste schoonmaakmiddel, geeft weer glans aan de vloer. Het échte onderhoud kan bestaan uit schuren van de vloer en daarna olie of lak aan brengen. Dit kan beter worden overgelaten aan een bedrijf wat daar de nodige kennis over bezit. Wilt u meer weten over reiniging van vloeren en periodiek onderhoud? Ga naar de website van Your text to link… en vraag advies en informatie over reiniging van vloeren.

https://altaclean.nl/vloeronderhoud/