Damons photo booth
Image default
Winkelen

Droog winkelen

Als het regent in de stad verliezen winkels vaak omzet omdat consumenten geen zin hebben om nat te worden en het is ook geen fijn gevoel om nat van het regen winkels in lopen om dingen te bekijken of te kopen. Daarom laten veel steden in de winkelstraten dat niet overdekt zijn lichtstraten plaatsen om verlies van omzet te voorkomen.

Overdekt winkelen

De lichtstraten zorgen ervoor dat de consumenten niet nat worden wanneer ze aan het winkelen zijn en zelfs wind komt niet meer naar binnen. De lichtstraten worden ter hoogte van de eerste verdieping tussen de winkels geplaatst in een winkelstraat. Soms kan dit ook hoger zijn om het mooier eruit te laten zien. De lichtstraten zijn gemaakt van glas en hebben een frame van aluminium. Dankzij het glas komt er nog steeds buitenlicht naar binnen en hebben de consumenten nog steeds het gevoel buiten te zijn maar er komt geen regen meer naar binnen. Het glas houdt regen en wind tegen. Zo kunnen mensen lekker winkel zonder dat ze last hebben van het weer.

Kosten

De kosten voor het plaatsen van de lichtstraten wordt meestal betaald door een vereniging van winkeleigenaren of de gemeente. Het is maar net wat voor regeling ze hebben in de betreffende stad.

Luminusdak.nl

Luxlight.eu

Niekroos.nl