Damons photo booth
Image default
Rechten

De letselschade bedragen waar je recht op hebt als passagier

Als u gewond raakt terwijl een passagier in een auto betrokken is bij een ongeval in Texas , moet u uw wettelijke rechten kennen. Meer dan 80.000 mensen raken elk jaar gewond bij ongevallen in Texas . Passagiers bij auto-ongelukken hebben belangrijke rechten, maar veel mensen maken geen gebruik van de rechten die de wet biedt en blijven met medische schulden achter.

Lees hier welke letselschade bedragen u precies kunt claimen. 

Als u uw rechten begrijpt en uitoefent, kunt u voorkomen dat u financieel in de problemen raakt nadat u letsel heeft opgelopen als passagier bij een auto-ongeluk, veroorzaakt door de nalatigheid van iemand anders. De snelste manier om uw rechten te begrijpen, is door gebruik te maken van een gratis consult met een ervaren letselschade advocaat. Als u uw rechten begrijpt, weet u waar u aan toe bent na een crash.

Rechten van passagiers bij auto-ongelukken in Texas

Het burgerlijk recht van Texas vereist dat chauffeurs betalen voor de ongevallen die ze veroorzaken en biedt alle betrokkenen, inclusief passagiers, bepaalde wettelijke rechten en verantwoordelijkheden. In het algemeen heeft u als passagier bij een auto-ongeluk de volgende rechten:

  • U hebt het recht om de namen, adressen, kentekens van voertuigen, rijbewijsgegevens en verzekeringsgegevens op te vragen van alle bestuurders die bij het ongeval betrokken waren. Als een bestuurder weigert zijn of haar rijbewijs of verzekeringsgegevens te verstrekken wanneer daarom wordt gevraagd, laat de politie de bestuurder dan behandelen. De politieagent verzamelt de informatie en u kunt deze opvragen bij de politie.

  • Als u gewond bent geraakt, heeft u recht op redelijke hulp inclusief vervoer naar een ziekenhuis of arts voor medische behandeling. Als je geen spoedeisende hulp nodig hebt, moet je toch naar de dokter gaan en je na een ongeval medisch laten onderzoeken, ook als je denkt dat je geen ernstig letsel hebt opgelopen. Het kan zijn dat u daarna geen pijn voelt. Maar u kunt twee of drie dagen na een aanrijding zeer pijnlijk wakker worden. Een doktersrapport geeft aan dat uw verwondingen zijn veroorzaakt door het ongeval, als u later een claim moet indienen.

  • U heeft recht op een kopie van het proces-verbaal van uw ongeval. Vraag de wetshandhaver die de crash onderzoekt wanneer het rapport beschikbaar zal zijn en hoe u een kopie kunt krijgen.

  • U hebt het recht om te weigeren met verzekeringsexperts te spreken die de in fout zijnde bestuurder of bestuurders vertegenwoordigen of om een ​​geregistreerde verklaring af te leggen. Voordat u een verklaring aan een verzekeringsexpert afgeeft, dient u een letselschade advocaat te raadplegen.

  • U hebt het recht om een ​​deskundige letselschade advocaat te raadplegen om uw juridische opties te begrijpen. Een ervaren auto-ongevallen advocaat bij kan de specifieke feiten van uw ongeval bekijken en uw opties voor het zoeken naar schadevergoeding bespreken.

  • Mogelijk hebt u recht op vergoeding van uw medische rekeningen en andere kosten van de verzekeraar van de bestuurder die uw letsel heeft veroorzaakt.

  • Als de bestuurder van de auto waarin u een passagier bent dekking heeft voor medische betalingen als onderdeel van zijn of haar autoverzekering, betaalt deze over het algemeen voor verwondingen van passagiers tot de limieten van het beleid, ongeacht de schuld. Volgens de wet van Texas moeten verzekeringsmaatschappijen een dekking voor persoonlijk letsel (PIP) aanbieden als onderdeel van autoverzekeringen. PIP, ook wel een buitenschuld verzekering genoemd, dekt verwondingen van passagiers en zorgt voor betalingen voor gederfde inkomsten, ongeacht wie de schuldige was.

  • Als de verzekeringsmaatschappij die de bestuurder in fout vertegenwoordigt, weigert in te stemmen met een eerlijke vergoeding voor uw verwondingen en andere verliezen, hebt u het recht om een rechtszaak voor persoonlijk letsel aan te spannen tegen de bestuurder in fout en zijn of haar verzekeraar voor een rechtvaardige vergoeding.

Heeft u een ongeluk meegemaakt. Schakel dan een letselschadebureau in. 

http://letselschadebureau.nl