Damons photo booth
Image default
Winkelen

Review schutting: een kritische analyse

Er wordt tegenwoordig meer en meer belang gehecht aan het uiterlijk van een tuin. Niet alleen de planten en het materiaal waaruit de tuin is opgebouwd, maar ook de schutting is van groot belang. Het zorgt voor privacy en een mooie afscheiding. We hebben vier soorten schuttingen bestudeerd die veel worden gebruikt in Nederlandse tuinen en deze getest op hun kwaliteit en het kostenplaatje. Hieronder vind je een kritische analyse van de review schutting.

Houten schutting

De houten schutting is een populaire en betaalbare optie als het gaat om het ommuren van je tuin. Hoewel het lage kosten in de hand werkt, kan het hout wel eens snel kapot gaan. Toch kan een houten schutting veel privacy bieden. Door de vele kleuren en afwerkingen zoals lak en beits, kunnen tuinontwerpers een prachtige uitstraling creëren. Je moet er wel rekening mee houden dat je om de 5 jaar zo’n schutting moet onderhouden, zoals bijvoorbeeld opnieuw lakken of beitsen om het hout in topconditie te houden.

Composiet schutting

Een composiet schutting is iets duurder dan een houten schutting, maar biedt daar meer dan voor terug. De panelen van composiet schutting bestaan uit gemalen hout, kunststof en kalksteenmix, wat betekent dat je geen last hoeft te hebben van vocht, rotting of insecten die je schutting aantasten. In tegenstelling tot de houten schutting, hoeft een composiet schutting niet jaarlijks onderhouden te worden, waardoor je ook nog eens geld kunt besparen.

Ternatuursteen schutting

Een ternatuursteen schutting is een duurder alternatief, maar de mooie, levendige look die het creëert zal je versteld doen staan. Doordat ternatuursteen al eeuwenlang wordt gebruikt om tuinschermen mee te maken, is de structuur van de steen geperfectioneerd en zal deze veel langer meegaan. Door de hardheid van de steen is dit wel een lastig materiaal om mee te werken, wat de kosten voor installatie vaak hoger kan maken. Ten slotte is ternatuursteen een natuurlijk product, wat betekent dat de kleuren van elke blok variatie kan hebben.

Beton schutting

Een beton schutting is de meest robuuste en meest betaalbare optie. De schuttingen zijn stevig en licht te installeren. Ze zijn vaak duurzaam en kunnen weerstaan tegen extreme weersomstandigheden, waardoor je er zeker van kunt zijn dat ze jarenlang meegaan. Echter zijn beton schuttingen wel niet erg sfeervol en kunnen ze niet worden aangepast voor het creëren van speciale looks.

Conclusion

Het kiezen van een schutting is nooit een eenvoudige opgave. Er zijn zoveel verschillende opties, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Je moet je goed laten informeren voordat je een keuze maakt, en zorgvuldig nadenken over wat bij jouw tuin past. Hierboven hebben we een review schutting gedaan van de vier meest voorkomende soorten schuttingen in Nederland, die je ter overweging kunt aanbieden. Ongeacht welke je kiest, je kan er zeker van zijn dat je tuin er goed uit gaat zien!

.