Damons photo booth
Image default
Verbouwen

5 handige diensten van een verhuisbedrijf in Brabant

Twijfel je of je voor je verhuizing een verhuisbedrijf in de arm wilt nemen? Dan is het goed om na te denken over de mogelijke voordelen die een professional je kan bieden. Daarom worden in dit artikel de vijf meest gebruikte en handige diensten van verhuisbedrijven uitgelegd.

1. In- en uitpakservice

Het inpakken van je spullen is een tijdrovende klus. Je moet allereerst je spullen goed uitzoeken, wat neem je mee en wat niet? Daarna kun je gaan inpakken. Dat doe je het liefst volgens een systeem zodat je in je nieuwe woning weet welke spullen waar moeten komen te staan. Verschillende verhuisbedrijven bieden de mogelijkheid om het inpakken van je over te nemen. Dan hoef je hier zelf niets voor te regelen, zelfs de verhuismaterialen worden voor je geregeld.

2. Demontage-/montageservice

Grote meubels moeten vaak gedemonteerd worden voordat ze kunnen worden verplaatst. Professionele verhuizers hebben de gereedschappen en andere materialen om je meubels zonder beschadigingen uit elkaar te halen en op de nieuwe plaats van bestemming weer in elkaar te zetten. Ook worden je meubels voor transport en eventuele opslag in bijvoorbeeld Roosendaal ingepakt om stoot- en krasschade te voorkomen.

3. Inladen en transport

Bij het inladen van je spullen is de kans op beschadigingen het grootst. Een verhuisbedrijf beschikt over een grote verhuiswagen, vaak met lift om je spullen veilig in te laden. Ook materialen zoals verhuisdekens worden geregeld voor je.

4. Inzet verhuislift

Sommige meubels kunnen simpelweg niet uit elkaar gehaald worden. Of althans, als je ze uit elkaar haalt kun je ze niet meer terug in elkaar zetten. In dat geval biedt een verhuislift de uitkomst. Dat is niet alleen beter voor je spullen maar voorkomt ook een hoop fysiek zwaar werk, met alle mogelijke gevolgen van dien.

5. Opslag inboedel

In veel gevallen grijpen mensen de verhuizing aan als gelegenheid om in het nieuwe huis te klussen en het hun eigen touch aan te geven. Dat is immers een stuk makkelijker wanneer de inboedel nog niet in huis staat. Er zijn verhuisbedrijven met een eigen opslag in Bergen op Zoom of Etten-Leur, of elders in de regio waar je de inboedel tijdelijk kunt laten opslaan. Je kunt zelfs met het verhuisbedrijf afspreken dat je ze jouw spullen na de verbouwing netjes naar je nieuwe woning brengen.